top of page

Altın Şehir Favori Oyun!

Güncelleme tarihi: 11 Kas 2021


Merhabalar, FRP ile eğlenen insanlara selam olsun. Bu hafta Altın Şehir’i satın alanların dönütlerini dinledik. Oyunu çok sevdiklerini dile getirdiler. Hepsine buradan sevgiler, saygılar. Fate Condensed sistemine uygun olarak yazdığımız Altın Şehir kitabımızın "Başlangıç Kiti" olduğunu biliyorsunuz. Türkiye’de eskiden beri bilinen sistem, Can SUNGUR ve Berna Ece GÜNDÜZ’ün çevirisiyle Türkçe olmuştu. Bizde evrenin bir tanıtımı olarak Fate Sistemi, Evren hakkında bilgi, "Kendi Maceranı Yaz" türünde bir hazır hikaye ve sayfalarca süren NPC karakter kağıtlarının içinde olduğu Altın Şehir’i çıkardık. FRP severler Tarafından oldukça güzel geri bildirimler aldık. Oynamaya ve oynatmaya devam eden herkese çok teşekkür ederiz.

Gordion Ege Bölgesi Ofisi

Sahne Senin


15 haftadır istikrarla yaptığımız Sahne Senin’de bu hafta dopdolu. Hasan Işık ve Alper Başakcı (nacizane ben)’nın sunumuyla sizleri dinlediğimiz program Perşembe 22.00’de sizlerle. Gordion evreninden, Fate Condensed’dan ve tabi ki FRP’den bahsettiğimiz programımıza hepinizi bekleriz. Bu sırada aynı gün, saat 20.00’de d12 macera Youtube kanalında Altın Şehir oynatıyor olacak. Dördüncüsü çekilecek olan, Altın Şehir’in bir yolunu oynadıkları macerayı izlemek için Perşembe akşamınızı şimdiden ayarlayın derim.


DreamTable Geliyor!


Kitap dışında bir platform yaptığımızı da söylemiştik. FRP severleri buluşturmak için kurduğumuz bu platformun son aşamasına geldik. Bu platformda oyun haritaları, dinamik ışık, sesli sohbetin dışında Artırılmış Gerçeklik ile geliştirdiğimiz maskeler, efektler ve zarlar da bulunacak. DreamTable’a özel, bizim yazdığımız DreamEngine adlı oyun motorumuz ile oynayacağınız bu platform Erken Erişim’de çıkıyor. Şimdilik Erken Erişim'de olan DreamTable' a saydığım özellikler yavaş yavaş eklenecek. Eklendiği gibi de duyurulacak. Kasım ayı bizim için baya eğlenceli geçecek anlaşılan. Neler yaptığımızı ve gelecekte neler yapacağımızı görmek için beklemede kalın.


Kitap Anlaşılırlığı


Kitap için dönütler aldığımızı dile getirmiştik. Bazı kısımlarda GM’e düşen kısımların anlaşılırlığını netleştirmek için kolları sıvadık. Sizde kitabı almış ama şurayı anlamadık diyorsanız Discord’umuza katılıp bunu bize bildirin. En kısa sürede geri dönüş yapacağımızdan şüpheniz olmasın. Bu kısımlar biriktikçe en açık şeklinde buradan yayınlayacağımıza emin olabilirsiniz. Ne nasılmış? Bu sorunları biz nasıl çözdük? Hepsi ve daha fazlası için bizi takip edin FRP’ciler.


Rehber Kitap


Altın Şehir çıkarken elimizde bir proje olarak "Rehber Kitap" düşüncesi vardı. İlki (Gordion Game Altın Şehir) anlaşılır, Fate Condensed’ı vanilya: yani kendi evrenimize tam uyarlamadan ve ilk haliyle yayınlandı. Bu halihazırda Fate bilen insanlarında rahatça oynayabilmesi ve kolay alışabilmesi içindi. Rehber Kitapta ise Gordion Game Evreni’ne tam adapte edilmiş bir sistem bulacaksınız. Ayrıca geniş Gordion coğrafyası çok daha fazla ırk ve Tanrı sizleri bekliyor!


D12 Masada


Şüphesiz FRP masada güzel. Bunun için 3 aydır devam eden d12 masada etkinliğinde aktif rol alıyoruz. Bu ayın 28‘inde yapılacak olan Kasım ayı etkinliğinde yeniden masa açacağız. Kayıtlar açıldığı anda haberdar olmak için d12 macera sitesini takipte kalın. Ekim ayı için 7 saatlik oyunumuzda çok eğlenmiştik. Altın Şehrin seçtiğimiz bölümlerini oynadığımız tanıtım oyuncuları: Enes, Barış, Kerem, ve Alican’a çok teşekkür ederiz. Etkinlik Goblin/ Kadıköy’de yapılacak. "FRP nedir? " diyenler için bile uygun oyun masaları için d12 macera sitesi ve Youtube kanalını takip etmeyi unutmayın.

d12 Masada Ekim Oyuncuları





66 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page